2003

Seara de gala din 2003 a avut loc pe 4 decembrie la Crowne Plaza. In cadrul acesteia invitatii au putut asculta corul de copii BIMBaM si formatia de muzica Ioana Hartescu & Band, au licitat pentru brazii de Craciun si au participat la tombola serii.

Comitetul de organizare

Comitetul de onoare: E.S. Svante Kilander, Ambasadorul Suediei, Dna. Mihaela Geoana, Dl. Pierre Poupard (reprezentant UNICEF), Dna. Veronica Savanciuc (Presdinte Lowe & Partners, Presedinte IAA Romania); Dl. Liviu Sfrija (General Manager Henkel); Dna. Tereza Munteanu (General Manager Young & Rubicam/Team Advertising), Dl. Dan Moraru (CEO BBDO Group Romania), Dna. Rodica Moise (Coordonator National ILO-IPEC), Dna. Ileana Pescariu (Director de Dezvoltare Focus Publicis); Dna. Corina Barladeanu (General Manager 2active PR)

Comitetul executiv: Henkel, Young & Rubicam/Team Advertising, Graffiti BBDO, Proximity, Prospero, FF Advertising, ADD

Sponsori: Billa, BRD Gropue Societe Generale, Henkel Bautechnik, Medicover

Donatori: ABN-AMRO Bank, Banca Ion Tiriac, Beirsdorf, Forum Auto, Hennes & Mauritz, IMC Consulting ltd., lecom Birotica, Organizatia Mondiala pentru Migratie, Porsche Romania, Prestige Parfum, Reiffeisen Bank, Romanel International Group, SCA Hygiene Products, Vel Pitar, Volvo Truck Corporation

Parteneri si parteneri media: Best Print, Cargus Courier, Carlo Production, CPI Security, Cristina Topescu, Crowne Plaza, Elle, KPMG, RX Atelier, Trumph, Yach Club, B1 TV, mtv Romania, Prima TV, TVR 1si TVR2, Adevarul, Academia Catavencu, Burda, Business Media Goup, Compania Jurnalul, Ringier Romania, Publimedia, Sanoma Hearst

Designeri:

Agnes Toma: „un brad suspendat, luminat in interior si foarte stilizat. El vrea sa ne reaminteasca tuturor spiritul Craciunului , care an de an ne lumineaza si ne incalzeste sufletul, facandu-ne mai buni, mai toleranti, dar mai sinceri, curati si simpli, precum copiii.Este suspendat, asemenea clipei magice care, odata traita candva, in copilarie, ramane de neuitat toata viata.”

Alexandru Ghildus: „Bradul meu este lumina, este culoare, este speranta. Este Craciunul pe care il doresc tuturor copiilor”

Wilhelmina Arz: „Uneori, ne intoarcem in timp. Uneori, ne trezim cu gandurile spre viitor, mai ales in momentele speciale. Captivi, intre trecut si viitor. Dar sper, sau imi place sa cred, ca de fiecare data alegem drumul fiintelor luminii. Brad de Craciun = vechi si nou la un loc. Viitorul se afirma prin lupa prezentului; stare, senzatie, viitor. Si, dincolo de toate, speranta, lumina si cadura unui Craciun aproape de suflet.”

Deco Style: „Am incercat sa descompunem clasicul brand de Craciun in elementele pe care le-am considerat esentiale atat de imagine, cat si ca simbol. Pentru placerea jocului, in locul decoratiunilor am propus personalizarea acestui obiectprin suspendarea unor rame in care proprietarii isi pot aseza fotigrafiile celor dragi.”

Sivia Serban: „participarea la Festivalul Brazilor de Craciun din acest an este o onoare si o ocazie de exprimare intr-un limbaj specific domeniului modei, dar pentru un scop deosebit de nobil” Deoarece marea majoritate a creatiilor Silviei Serban sunt realizate din materiale de culoare neagra, bradul este si el tot negrum pentru o mai buna apropiere de stilul avangardist de moda care ii este specific.

Twins Design: „Cumparand acest brad, veti putea sa copiilor strazii, care muncesc, curaj pentru prezent si speranta in viitor. In loc sa cerseasca sau sa spele parbrizele masinilor pe strazi, copiii vor merge la scoala si vor invata sa scrie si sa citeasca, la fel cu ceilalti copii. Bucuria pe care o faceti altora este bucuria care va reveni la dumneavoastra inmiit.”

IBM Romania:”Prin implicarea noastra, a companiei IBM Romania, in acest proiect, dorim sa reusim sa aducem un zambet pe fetele acestor copii care au fost nevoiti sa abandoneze scoala pentru a munci. Brad oglinda sau brad ecou? Proprietatea inoxului dea reflecta creeaza , alaturi de spectacolul de lumina, un efect infinit prin reflectarea ornamentelor atasate. O apropiere de acest brad va duce insa la fascinanta descoperire ca bradul nu se joaca doar cu lumina, ci si cu sunetele. Cele sase placi paralele produc ecou, rezultatul fiind un brad care comunica prin lumina si sunet, in adevaratul spirit al Sarbatorilor.

Ioana Nemes- Shopping mountain (without Christmas trees). „Acesta este o critica la adresa consumerismului de sezon si la transformarea unei sarbatori religioase intr-un shopping race. Personajele care il populeaza –fashion addicts si consumatori de glamour- traiesc intr-un haos post-Christmas feelings.

Romanitza Iovan:”Cand am cumparat primele papusi, am crezut ca este doar o placere de moment, dar in timp a devenit o pasiune. As dori ca prin realizarea bradului de Craciun din papusi sa aduc un strop de liniste si bucurie in sufletele copiilor, care au atata nevoie de noi.”

Casa Ellis: „Un brad elegant, vesel, optimist, in stilul caracteristic al Casei Ellis. Speram sa putem astfel o raza de lumina in viata copiilor siliti sa nu se bucure de copilarie.”

Togo Design: „Conceptul ca un obiect de arta, reprezentativ pentru stilul noastru. Brad de Craciun stilizat, pictat, innobilat cu foita de aur si feronerie veche”

Doina Levinza & DACOMA: „Bradul ca un obiect de lux, cu transparenta si luminozitate. Straturi transparente cu aplicatii de amestecuri de materiale (dantela si foita de aur), luminat din interior pentru a-i pune in valoare elementele ce dau pretiozitate. Culorile de baza sunt albul si auriul”

FF Advertising & Triumph- Bradutul nazdravan:”Surpriza! Bradutul nostru danseaza!!! Este vesel si plin deviata, colorat si dinamic, exact ca noi, cei di FF. Avem spirit tanar, avem umor, iar bradutul nostru este un cadou-surpriza, asa cum toti vom primi si vom oferi de Sarbatori. Noi sam pus suflet, iar Triumph a pus trup”

In 2003 Festivalul a strâns suma de 89.000 euro, care a fost investita în proiectele derulate de Salvaţi Copiii România. Unele dintre cele mai importante rezultate au fost: centrele de zi pentru copiii exploataţi economic în Bucureşti şi Iaşi, programele de reintegrare şcolară şi de eliminare a exploatării muncii copiilor, participarea unor copii selectaţi la seminarii internaţionale şi la Congresul Mondial pe tema eliminării muncii copilului.


Galerie

 

You might also like