Omid Ghannadi & Inside Academy

Implicare

Anul acesta, Inside Academy vă propune imaginea bradului clasic. Bradul ideal, ca-n poveștile copilăriei. Bradul cu ramura tot verde, Pomul Vieții și al Speranței. Pentru că anul acesta vom pune în Brad Speranța unor copii premianți care, deși s-au născut într-o familie defavorizată, sunt conștienți de faptul că pot să-și schimbe viitorul numai prin Educație. Numai și numai prin EDUCAȚIE.

Șapte copii, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, trăiesc într-o casă care stă să cadă, departe, într-un sat aproape părăsit din județul Bacău. Sunt crescuți de mama lor care poate să meargă doar ajutată de cârje. Corina Melinte suferă de tetrapareză spastică, o boală dobândită, nu înnăscută. Soțul ei și tatăl copiilor săi a bătut-o ani în șir, zi de zi până când a schilodit-o. Astăzi este ținut departe de Poliție. Gândiți-vă că în cele mai negre momente din viața lor, copiii nu au abandonat școala. Denisa desenează animeuri cu un talent uimitor, Marian, băiatul cel mai mare, este în clasa a 12-a la liceu și vrea să urmeze o carieră în IT. Iulian vrea să-și deschidă un atelier de reparații auto. Am descoperit mărgăritare în noroi.

Povestea familiei Melinte a apărut în comunitatea Inside Academy prin unul dintre cei mai speciali membri ai săi: Ștefan, un băiat care la vârsta de numai 15 ani, a terminat cu brio cursurile noastre de design interior. Știa de soarta celor șapte copii de la profesorul său de religie, Cătălin Crimu. Așa a început lanțul empatiei și al solidarității în Inside Academy, o comunitate construită din tineri cu valori comune, care învață să facă adăposturi, case și “acase” pentru oameni. Realitatea este că noi putem să proiectăm o casă pentru cei șapte copii, dar numai voi puteți să le schimbați viitorul. Numai și numai prin EDUCAȚIE.

Bradul nostru are rădăcini. Poate fi plantat. Poate fi urmărit cum crește. Poate fi hrănit. Poate fi iubit. Cine-l va planta, va planta Viață, Educație și Viitor. Va da un sens concret acestor cuvinte mari, mult folosite, dar puțin îndeplinite. Va fi o bucurie și un nou început. Pentru toți.