Aţi donat:   8102000 , care ajută   211127   de copii
Aţi donat 8.102.000 €, care ajută 211.127 de copii.

Istoric

Legenda spune ca, atunci cand s-a nascut Iisus, pomii au venit la Betlehem pentru a-i aduce daruri. Doar bradul nu avea nimic de daruit, dar un inger i-a asezat pe crengi miile de stele de pe cer. Cand pruncul Iisus a vazut micul pom, mereu verde, luminat de sclipiri, l-a binecuvantat, sortindu-l sa aduca mereu bucurie celor mici.Povestea bradului de Craciun a inceput in anul 1510, cand Martin Luther a impodobit cu mici stele de lumina bradul de la Riga.

De atunci si pana astazi, bradul a ramas unul dintre cele mai puternice simboluri ale Craciunului, dar si ale copilariei. La inceputuri impodobit cu figuri modelate din paine, acadele si margele colorate, bradul marcheaza un spatiu magic, in care diferentele sociale sunt estompate. Fiecare copil isi aseaza sub pom dorintele si, cine stie, multe dintre ele se pot implini.

Povestea Festivalului Brazilor de Craciun  a inceput în 2001, cand organizatia Salvati Copiii Romania, preluand o idee de succes din Anglia, a dezvoltat o modalitate unica de strangere de fonduri pentru sustinerea educatiei copiilor care traiesc in medii sociale vulnerabile. Festivalul Brazilor de Craciun ofera tuturor celor care isi doresc sa se implice ocazia de a celebra Craciunul in spiritul generos al acestei sarbatori, dar si copiilor aflati in dificultate, prilejul sa creada ca Mos Craciun exista.

In timp, evenimentul a luat o foarte mare amploare, tot mai multi designeri, sponsori si companii dorind sa se implice si sa contribuie. In fiecare an, designerii se afla in fata unei provocari. Ei sunt invitati sa inventeze cel mai stralucitor, mai original decorat, mai festiv si mai neobisnuit brad de Craciun din cati au existat vreodata. Galeria de fotografii ne demonstreaza talentul si creativitatea acestora, dar si pasiunea si sufletul pe care il pun in acest proiect.

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor media, designerilor si, nu in ultimul rand, comitetului de organizare al Festivalului din fiecare an, pentru sprijinul acordat organizatiei Salvati Copiii si pentru generozitatea de care au dat dovada.


22 de ani de Festivalul Brazilor

Exploreaza editiile trecute ale festivalului: